Dakafwerking

Bij de afwerking van uw dak, is het van belang dat zowel de kwaliteit als het uiterlijk van de afwerking zorgvuldig worden geselecteerd. Dit geeft namelijk het karakter aan het dak en zorgt ervoor dat het dak compleet wordt gemaakt.

Om een goede keuze te kunnen maken over welke dakafwerking het beste bij uw situatie past, kunt u hieronder terecht voor meer informatie.

Loodwerk

Eén van de belangrijkste onderdelen van het dak is loodwerk. Lood wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt om vocht buiten te houden in dak- en muurconstructies. Versleten lood zorgt er al snel voor dat er lekkage wordt veroorzaakt binnen uw woning. Het is dus van groot belang om regelmatig het loodwerk te laten controleren en te laten renoveren, repareren of vervangen.

Loodwerk
Loodwerk aan een dak

Zinkwerk

Naast het stijlvolle aspect van zink, is het ook nog eens een zeer gebruiksvriendelijk materiaal. Het is vrij populair in de bouw en wordt op veel diverse soorten toegepast in woningen. Daarnaast staat het bekend als zeer betrouwbaar product en valt het goed te combineren met andere materialen, omdat het een natuurlijk product is.

Zinkwerk
Zinkwerk aan een dak

Lichtkoepels

Standaard uitgevoerde lichtkoepels zijn bolvormig met een hoogte die wordt afgestemd op de dagmaat. Door het productieproces dat volledig beheerd wordt, kunnen de nieuwe lichtkoepels worden uitgevoerd in diverse andere vormen. Dit zijn dan vaak vormen zoals piramide of “halve bol”. Het kiezen voor een alternatieve vorm, heeft geen meerwaarde en wordt uiterst esthetisch gebruikt.

Lichtkoepels
Lichtkoepels

Dakdoorvoeren

Het aanbrengen van dak doorvoeren, is een specialistisch werkje. De vakmannen van Westen Daktechniek / Roofing hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van dak doorvoeren.

Over het algemeen gebruikt men dak doorvoeren als ontluchting, rook-/ gasafvoer of als leidingdoorvoer. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, kiest men vaak voor materialen als kunststof, steen of staal.

Dakdoorvoeren
Dakdoorvoeren