Een dak voorzien van een kunststuf dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Het aanbrengen van kunststof dakbedekking wordt middels hete lucht homogeen aan elkaar gelast. Het betreft in dit geval een één laags dakbedekkingssysteem. Er zijn veel verschillende soorten kunststof dakbedekkingen beschikbaar, waarvan de meesten bitumen bestand zijn. De meest bekende vorm van kunststof dakbedekking is de pvc-dakbedekking. Hierbij wordt vaak een scheiding toegepast bij gebruik in combinatie met polystyreen of bitumen cacheer- of onderlagen.

PVC dakbedekking:

Bestand tegen verzilte neerslag- verwerkbaar zonder vuur-eenvoudig te vormen-recyclebaar.

De voordelen van kunststoffen op een dak zijn dat er geen brander aan te pas hoeft te komen en het is milieuvriendelijk. Omdat het materiaal licht is kan het ook een oplossing zijn bij lichte onderconstructies.
PVC dakbedekking is veel gebruikt en laag geprijsd onderdeel van de kunststof dakbedekkingen. De standaard levensduur van PVC dakbedekking is 20 tot 30 jaar.

Witte en groene daken
Witte daken

Minder energiekosten – verkoelend – lange levensduur
Iedereen kent ze wel, de platte daken waar bitumen dakbedekking op ligt. Maar waar een zwart dak in de zomer warm wordt, geeft een wit dak juist verkoeling. Een bijkomend voordeel is dat het enorm scheelt in de energiekosten.
Onderzoek laat zien dat om één graad te koelen minimaal drie keer zoveel energie nodig is om één graad te verwarmen. Bij een verantwoord wit dak kunnen de kosten voor de koeling tot wel 20% gereduceerd worden.

Groene daken

Beschermt de dakbedekking – geluiddempend – absorberend – minder riool belasting
Een groendak is een dak dat begroeid is met planten. Afhankelijk van het soort beplanting en het gebruik zijn er ruim 40 verschillende soorten groene daken.
Enkele voordelen van een Groendak:

  • Verhoogt de levensduur van het dak
  • Betere warmtewering + geluidisolatie
  • Gezondheid + milieu verbeteren
  • Biodiversiteit + leefomgeving nemen toe
  • En het ziet er mooi uit !

Westen Roofing heeft ruime ervaring met deze hoogwaardige kunststoffen. Wilt u hier graag een persoonlijk advies of heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op

Heeft u een vraag?

Uw bericht is verzonden!

Er is iets misgegaan, probeer het later nog een keer.