Dak voorzien van bitumineuze dakbedekking

Bitumen dak

Soepel – buigzaam – lange levensduur – UV Bestendig - mooi afgewerkt onderhoudsvriendelijk

Een goede dakbedekking op uw woning of bedrijfspand is belangrijk. U wilt immers geen lekkages waardoor schades kunnen oplopen door een foute afwatering. Een bitumen dakbedekking wordt het meest toegepast op een plat dak. Het is ook mogelijk om het toe te passen op een dak. Het is een algemeen erkende, veelvuldig toegepaste en hoogwaardige bouwstof. Een bitumen dakbedekking is zeer duurzaam, gemakkelijk te verwerken en van nature waterdicht. Bitumen is hiermee een zeer hoogtechnologisch product met een groot scala van toepassingen. Wij zullen u hieronder over het volgende informeren.

APP

APP staat voor Atactisch PolyPropyleen. Dit is een kunststof die ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. APP is een thermoplastisch product, dit betekent dat het bij sterke verhitting zacht wordt. Bij normale omgevingstemperaturen is dit genoeg om het product soepel en buigzaam te maken. Door APP met bitumen te mengen, krijg je gemodificeerd bitumen dat extra eigenschappen bevat. De voordelen van APP mengen met bitumen zijn:

  • Een hoge weerstand tegen veroudering
  • Zeer UV-bestendig
  • Weinig onderhoud nodig
  • Gemakkelijk verwerkbaar
SBS

SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Dit is een hoogwaardige kunststof die speciaal wordt vervaardigd. SBS is een kunststof dat zeer elastisch is onder omgevingstemperaturen. Door SBS met bitumen te mengen krijg je SBS gemodificeerd bitumen. De voordelen van SBS mengen met bitumen zijn:

  • Grotere kleefkracht
  • Grotere elasticiteit
  • Grotere flexibiliteit
Heeft u een vraag?

Uw bericht is verzonden!

Er is iets misgegaan, probeer het later nog een keer.