Een standaard lichtkoepel

Lichtkoepels

Standaard uitgevoerde lichtkoepels zijn bolvormig met een hoogte die wordt afgestemd op de dagmaat. Door het productieproces dat volledig beheerd wordt, kunnen de nieuwe lichtkoepels worden uitgevoerd in diverse andere vormen. Dit zijn dan vaak vormen zoals piramide of “halve bol”. Het kiezen voor een alternatieve vorm, heeft geen meerwaarde en wordt uiterst esthetisch gebruikt.

Onze lichtkoepels worden vervaardigd uit hoogwaardige, duurzame kunststoffen. Standaard wordt de lichtkoepel vervaardigd uit acrylaat (polymethylmethacrylaat-PMMA); er is ook een mogelijkheid om de koepels te vervaardigen uit hoog slagvast polycarbonaat (PC).
Acrylaat is leverbaar in de volgende uitvoeringen:

  • Glashelder
  • Opaal; tempert de zonnewarmte en is melkwit van kleur
  • Heatstop; Is een infrarood reflecterend acrylaat (PMMA). Het materiaal wordt tijdens het productieproces voorzien van een zilvergrijze pigment laag, die afhankelijk van opvallend of doorvallend licht roodachtig paars of groen oplicht. Heatstop zorgt voor een enorme reductie van de warmtedoorlaat. Bij een dubbelwandige uitvoering van Heatstop en helder acrylaat/polycarbonaat levert dit een optimale combinatie van de lage warmte-transmissie en hoge lichtdoorlaat.

Polycarbonaat is leverbaar in de volgende uitvoeringen:

  • Glashelder
  • Opaal

Speciaal voor vandalisme en/of inbraakgevoelige projecten ontwikkelde onze fabrikant de pantserkoepel. Pantserkoepels zijn vervaardigd uit hoog slagvast polycarbonaat voorzien van een UV beschermende laag. Dit materiaal is 250 x sterker dan glas en dus praktisch onbreekbaar. Polycarbonaat is een kunststof die naast hoge slagvastheid voldoet aan de hoge eisen met betrekking tot de brandveiligheid. Het materiaal valt in brandklasse 2 volgens NEN 3883.

Heeft u een vraag?

Uw bericht is verzonden!

Er is iets misgegaan, probeer het later nog een keer.