Dakbedekking

De bedekking van uw dak is esthetisch gezien één van de belangrijkste onderdelen van uw dak en woning. Naast dat het uiterlijk van het dak erdoor wordt bepaald, zorgt het er ook voor dat het dak in geode staat blijft en u op den duur geen last krijgt van lekkages of andere beschadigingen.

Westen Daktechniek / Roofing kan u van dienst zijn met vele verschillende soorten dakbedekking, zoals hieronder nader uitgelegd.

Bitumineuze dakbedekking

Hoewel een bitumineuze dakbedekking – ook gekend als roofing – meer concurrentie krijgt van bijvoorbeeld EPDM en PVC, is dit type dakbedekking nog steeds een goede keuze. De kwaliteit ervan is aanzienlijk verbeterd door de jaren heen, en ook het prijskaartje is voordelig vergeleken met andere materialen.

Bitumineuze dakbedekking
Een dak voorzien van een bitumineuze dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM is een afkorting voor Etheen-Propeen-Dieen-Monomeer en is kortgezegd, een rubber dakbedekking. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het eenvoudig een levensduur van meer dan 30 jaar kan behalen. Het is een naadloze dakbedekking, waardoor lekkagemogelijkheden tot het minimum worden beperkt.

EPDM dakbedekking
Een dak voorzien van EPDM dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Het aanbrengen van kunststof dakbedekking wordt middels hete lucht homogeen aan elkaar gelast. Het betreft in dit geval een één laags dakbedekkingssysteem. Er zijn veel verschillende soorten kunststof dakbedekkingen beschikbaar, waarvan de meesten bitumen bestand zijn.

Kunststof dakbedekking
Een dak voorzien van kunststof dakbedekking